Župan Ivan Anušić posjetio Općinu Draž

Župan Ivan Anušić sa suradnicima posjetio je Općinu Draž i nakon radnog sastanka s načelnikom Stipanom Šašlinom obišao infrastrukturne projekte koji su u završnim fazama, a sufinancirani sredstvima Županije. Načelnik Šašlin kaže kako je riječ o turističkim i poljoprivrednim projektima, plaži na Dunavcu (dunavskom rukavcu), Sustavu navodnjavanja Puškaš, rekonstrukciji mosta na rijeci Karašici u Dražu i novom vidikovcu.

Načelnik Stipan Šašlin

Načelnik Šašlin naglasio je kako su obišli najznačajnije projekte u provedbi. – Uglavnom se radi o infrastrukturnim projektima, turističke i poljoprivredne namjene, koje su i glavne gospodarske grane našeg kraja. Jedan od njih je i Sustav navodnjavanja Puškaš koji je izuzetno važan našim poljoprivrednim proizvođačima, osobito u sve dugotrajnijim sušnim razdobljima, ali i most te pristupna cesta na rijeci Karašici koji će koristiti svim žiteljima i posjetiteljima naše općine. Tu su također vidikovac i plaže na Topoljskom dunavcu koje će na neki način zaokružiti turističku ponudu naše općine. Ovakav način realizacije projekata, u sinergiji lokalne i regionalne samouprave, preko ministarstava i Vlade RH, dovodi do snažnog razvoja svih krajeva Osječko-baranjske županije – kazao je Šašlin.

Posebno se osvrnuo na uređenje plaže u Topolju. – Osjetili smo potrebu, nakon uređenja plaže u Dražu koja za ljetnih mjeseci dnevno privuče i 1.000 kupača, da uredimo i plažu u Topolju, a po mogućnosti jednog dana ih i povežemo međusobno, nabavkom elektrobroda. Što se tiče topoljske plaže, planira se nasipavanje terena pijeskom, izravnavanje terena, uređenje kamping prostora te osiguravanje prostora za parkiranje vozila – rekao je Šašlin.

Župan Anušić komentirao je završne radove na Sustavu navodnjavanja Puškaš, jednom od 16 navodnjavanja na području Županije.. – Cijela Baranja, osobito općine Kneževi Vinogradi i Draž, imaju ogroman potencijal za bavljenje turističkom djelatnosti, pa danas obilazimo neke od projekta koje Općina Draž realizira u suradnji s Osječko-baranjskom županijom, Vladom RH, resornim ministarstvima ili vlastitim angažmanom. Riječ je o turističkim, poljoprivrednim i drugim projektima koji će koristiti ne samo stanovnicima ove općine nego i puno šire. Posjetili smo i nove turističke potencijale, kao što je projekt izgradnje nove plaže na Topoljskom dunavcu, kao i vidikovac koji će isto tako biti buduća atrakcija ove općine – rekao je župan Ivan Anušić na početku posjete.

Župan Ivan Anušić