Župan Anušić obišao Čepin i Vuku

U razdoblju od 2017. do 2020. godine Osječko-baranjska županija uložila je 12,59 milijuna kuna u projekte na području Općine Čepin, od čega je samo energetska obnova zgrade Zdravstvene ambulante Čepin vrijedna 1,85 milijuna kuna. Tim povodom župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić sa suradnicima obišao je čepinsku ambulantu, koja djeluje u sastavu Doma zdravlja Osječko-baranjske županije.

U Čepinu smo imali i dva velika projekta energetske obnove osnovnih škola, ukupne vrijednosti više od 8,5 milijuna kuna, a prije nekoliko mjeseci potpisali smo sporazum o zajedničkoj realizaciji izgradnje nastavno-sportske dvorane, gdje je financiranje podijeljeno između Općine i Županije. Izvođači su odabrani i nakon proteka žalbenih rokova bit će potpisan ugovor o izgradnji. S tim projektom ukupno financiranje Osječko-baranjske županije na području Općine Čepin ove godine iznosit će oko 30 milijuna kuna.” rekao je župan Ivan Anušić.

Načelnik Općine Čepin Dražen Tonkovac zahvalio je županu i ravnatelju Doma zdravlja OBŽ na dobroj suradnji te naglasio da se rezultati višegodišnjeg partnerskog odnosa Općine, Županije i Doma zdravlja vide u mnogim projektima, od uređenja parkirališta, sporazuma o radu liječničkih ordinacija u Beketincima i Čepinskim Martincima do projekata energetske obnove koji su, kako je rekao, odlično napravljeni.


Župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić u pratnji općinskog načelnika Damira Maričića i njihovih suradnika posjetio je i Općinu Vuka. Obišli su zgradu Osnovne škole Milka Cepelića u Vuki te razgovarali o suradnji na zajedničkim projektima. Kako je rečeno, u aktualnom mandatu župana Anušića Osječko-baranjska županija investirala je više od sedam milijuna kuna u projekte na području Općine Vuka.

U Općini Vuka jedan od najvažnijih projekata koji je realiziran u prethodnom razdoblju je energetska obnova zgrade i uređenje dvorane Osnovne škole Milka Cepelića Vuka u vrijednosti 6,3 milijuna kuna. Zajedno s Općinom Vuka sudjelujemo u projektu „Školski obrok za sve“ kojim je omogućen besplatni topli obrok za sve osnovnoškolce, a tu je i niz drugih projekata u kojima je Osječko-baranjska županija sudjelovala, poput izgradnje otresnica i uređenja fasade na Društvenom domu, za čiji se završetak Općina prijavila na natječaj Županije.” – istaknuo je župan Ivan Anušić.

Načelnik Damir Maričić istaknuo je kako je iznimno zadovoljan suradnjom s Osječko-baranjskom županijom i županom Ivanom Anušićem.

Investicije koje smo uspjeli ostvariti su zaista velike, a osim energetske obnove zgrade Osnovne škole, važan je i projekt osiguravanja mreže širokopojasnog interneta. Na području Općine odrađeni su i drugi važni projekti, poput energetske obnove zgrade Općine u koju je uloženo milijun kuna, a rekonstruirane su i pješačke staze u vrijednosti 1.200.000 kuna. Imamo i četiri projekta od socijalnog značaja preko kojih smo zaposlili 40 zaposlenika.” – rekao je načelnik Vuke.

Naglasio je kako je završetak i opremanje Društvenog doma jedan od najvažnijih projekata, a potrebno je ulaganje od milijun kuna za što su aplicirali i na natječaj Osječko-baranjske županije.