Zbog nedostatka kvoruma prekinuta sjednica Vijeća

Središnja točka jučerašnje sjednice Gradskog vijeća trebao je biti Prijedlog odluke o povjeravanju komunalnih djelatnosti Baranjskoj Čistoći. Zbog nedolaska dijela vijećnika na sjednicu, kvorum je bio nategnut, pa su oporbeni vijećnici uoči spomenute točke  napustili sjednicu, a sjednica je zbog nedostatka kvoruma prekinuta. Oporba je tražila preciznije uvjete poslovanja i financijsku konstrukciju za preuzimanje posla. Radi se o oduzimanju koncesije tvrtki Slonja te prebacivanju poslova Baranjskoj čistoći. Tako je  odluka ostavljena za sljedeću sjednicu, iako bi Čistoća trebala početi raditi komunalne poslove u gradu početkom srpnja. Kako bi trebalo izgledati preuzimanje poslova Čistoće pojasnio je gradonačelnik Ivan Doboš, s naglaskom na primanje dijela radnika koji su kod Slonje ostali bez posla.
{mp3}doboskvorum{/mp3}
U sklopu točke pitanja i prijedlozi, gradonačelnik je najviše kritike dobio od predsjednice vijeća Jadranke Sabljak, koja je razočarana neprovođenjem projekata koje su obećane HDSSB-u pri donošenju proračuna, a čija je potpora zadržala Doboša na vlasti.
Od dogovorene realizacije obnove  Doma u Branjinom Vrhu, pripreme dokumentacije za obnovu ulice Vladana Desnice, izgradnje pješačko biciklističke  staze preko Crnog kanala  i rušenje napuštenih kuća, jedino je dat nalog za obnovu spoja Augustinčićeve i Runjaninove ulice, čime nismo zadovoljni naglasila je Sabljak.