“Zaželi – Faza III” – 31 žena skrbila je za više od 180 korisnika

Pri kraju je projekt “Zaželi – Faza III u Općini Popovac i Općini Draž” koji je započeo u prosincu prošle godine i traje do 20. kolovoza.

Projekt, vrijedan 196.906,33 eura, po prvi puta samostalno provodi Općina Popovac u partnerstvu s Općinom Draž, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Hrvatskim zavodom za socijalni rad. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna (15%) i Europskog socijalnog fonda (85%)

Kroz projekt se na 6 mjeseci zaposlila 31 žena, 15 s područja općine Popovac i 16 s područja Općine Draž. Skrbile su za više od 180 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju, brinule o njihovim svakodnevnim potrebama, od odlazaka liječniku, naručivanja lijekova, kućanskih poslova, do odlazaka u trgovinu po osnovne namirnice ili razgovora koji je nekim korisnicima najpotrebniji. Na taj su način potaknule njihovu socijalnu uključenost i kvalitetu života, što je i cilj ovog projekta.

Načelnik Općine Popovac Zoran Kontak kaže kako su projektom zadovoljni i korisnici i zaposlene žene, a u planu je i faza IV.

Po treći puta na jednom ovakvom projektu zaposlena je i Zdenka Klasić iz Popovca.