Zahvala braniteljima Laslova

Povodom 29. obljetnice stradanja i privremene okupacije Laslova, paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca pred Spomen obilježjem u Parku hrvatskih branitelja u Laslovu brojna izaslanstva iskazala su počast i zahvalnost hrvatskim braniteljima i civilima stradalima 1991. godine u obrani ovog sela i tada prve crte južne obrane Osijeka.

Vijence su tako položili ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije Dragan Vulin, predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova, HV-a, lokalne samouprave i mađarske manjine u Hrvatskoj.

 

Ratni zapovjednik obrane Laslova Ladislav Kočiš podsjetio je kako su branitelji mjesta, nakon okupacije Ernestinova, ostali u potpunom okruženju te su, nakon nekoliko dana, odlučili krenuti u proboj prema Ivanovcu, pri čemu su spasili sve ranjenike. Istaknuo je da je branitelje Laslova u obrani od agresora povezivalo iznimno veliko zajedništvo.

Ratni zapovjednik obrane Laslova Ladislav Kočiš:

{mp3}2020/kocis1{/mp3}

U obrani Laslova 1991. godine stradalo je 48 hrvatskih branitelja i civila, a sudbina 15 stradalnika još uvijek nije poznata.

 

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved:

{mp3}2020/medved{/mp3}