Vojarna i Astra na čekanju

Vojarana u Belom Manastiru
Vojarana u Belom Manastiru

Objekt vojarne u Belom Manastiru koji se prostire na 8 hektara i dalje propada, a grad ulaže napore kako ne bi i dalje predstavljao ruglo. Na žalost i sam premijer Andrej Plenković je uoči izbora u Belom Manastiru obećao rješenje.
{mp3}2018/plenkovic vojarna{/mp3}

Od Plenkovićevog posjeta i dolaska na vlast prošlo je godinu dana , a status vojarne se nije promijenio. Gradonačelnik Tomislav Rob tvrdi kako je upućen prijedlog prenamjene vojarne i bezbroj požurnica, ali Ministarstvo državne imovine nije regiralo. Pokušano je preko premijera i predsjednice Republike, međutim pala su samo obećanja.

{mp3}2018/rob vojarna 018{/mp3} Stara trovina Astra O beskrajnoj inerciji državne birokracije svjedoči i slučaj zgrade bivše Astre u ulici Kralja Tomislava, gdje se već godinama čeka dozvola i natječaj o rušenju zgrade u državnom vlasništvu. Rješenje o rušenju izdano je prije dvije godine, međutim zgrada i dalje stoji i prijeti rušenjem. Gradonačelnik je nezadovoljan sporošću državne administracije, jer je intervenirao nebrojeno puta da bi se srušila jedna manja zgrada u centru Belog Manastira.