Međunarodna smotra folklora nacionalnih manjina „Darda 2018“.

U sklopu obilježavanja Dana Općine Darda, Pododbor Darda SKD-a “Prosvjeta” organizirao je 12. Međunarodnu smotru folklora nacionalnih manjina „Darda 2018“.

Manifestacija je započela mimohodom društava od bivše Srednje škole do ljetne pozornice ŠRC-a ‘Đola’ gdje je uslijedilo fotografiranje i nastup kulturno-umjetničkih društava.

Na smotri folklora nastupili su: UKPD “Ukrajina” iz Slavonskog Broda, Češka beseda Međurić iz Međurića, KUD “Joakim Hardi” iz Petrovaca, KUD “Čardaš” iz Suze, MKD “Braća Miladinovci” iz Osjeka, MKUD Darda iz Darde, SKD “Prosvjeta” Pododbor Ostrovo, SKPD “Ljudevit Štur” Ilok, BKUD “Ljiljan” iz Drenovaca, KUD “Branko Radičević” iz Darde i HKUD “Vladimir Nazor” iz  Sombora, a tradicionalno već dvanaestu godinu za redom na smotri je sudjelovao i  makedonski KUD  iz Osijeka.

Predsjenik BKUD-a “Ljiljan” iz Drenovaca Ibrahim Vesilović izjavio je kako dolaze iz nedavno poplavljenog područja, ali da su zahvaljujući dobrim ljudima uspjeli obnoviti svoje nošnje i sada ponovno uspješno ispunjavaju svoje zadatke na pozornicama u svojoj domovini, kao i širom susjednih zemalja.  

Pokrovitelji manifestacije bili su Ministarstvo kulture RH, Savjet za nacionalne manjine RH, Osječko-baranjska županija i Općina Darda.

{galerija}Kultura/smotra{/galerija}