Vlada u Osijeku: 2 milijarde kuna za hrvatski istok

Na sjednici hrvatske Vlade održane u Osijeku usvojen je niz odluka važnih za Osječko – baranjsku županiju. Sjednici su pored župana Ivana Anušića nazočili čelnici svih gradova obuhvaćenih projektima, gradonačelnik slavljeničkog Osijeka Ivan Vrkić i Belog Manastira Tomislav Rob. Potpisani su ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte iz područja prometa i infrastrukture, gospodarstva, poduzetništva i obrta, uprave i regionalnog razvoja u vrijednosti preko 2 milijarde kuna. Premijer Andrej Plenković naglasio je kako je to poruka Vlade cijeloj Slavoniji i svim našim ljudima koji ovdje žive.

{mp3}2017/plenki vlada{/mp3}

Župan Ivan Anušić poručio je kako ova sjednica pokazuje da je Vlada posvećena ravnomjernom razvoju svih dijelova Hrvatske. Istaknuo je da je Vlada nizom projekata kroz Projekt Slavo nija, Baranja i Srijem pokazala da joj je razvoj regije prioritet i da želi pomoći istočnoj Hrvatskoj, koja je gospodarski i demografski najugroženija hrvatska regija.

{mp3}2017/anusic vlada{/mp3}

Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić istaknuo je kako je Osijek ove godine najuspješnije kontinentalno turističko središte, koje slavi 231. rođendan.
Ovo je način da u razvoju uhvatimo korak s ostalim razvijenim dijelovima države, poručio je Vrkić premijeru.

{mp3}2017/vrkic vlada{/mp3}

Po završetku sjednice Vlade potpisano je 19 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za Grad Osijek i Osječko-baranjsku županiju. Među njima je i grad Beli Manastir, čiji je gradonačelnik Rob potpisao ugovor s ministricom regionalnog razvoja Gabrijelom Žalac i ravnateljem SAFU-a Tomislavom Petricom o provedbi intervencijskog plana.

{mp3}2017/rob vlada{/mp3}


Ministar prometa Oleg Butković je ugodno iznenadio, posebno Baranjce o najavi nastavka gradnje koridora 5 C kroz Baranju već slijedeće godine u cilju potpunog završetka kroz Baranju do mađarske granice.Od ostalih odluka Vlade treba izdvojiti mjere radi rješavanja problematike dezinsekcije komaraca u Parku prirode Kopački rit,a dana je suglasnost Hrvatskim šumama o darivanju dvorca u Bilju. Premijer Plenković uručio je prvih 40 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za Program zapošljavanja žena „Zaželi”.