Više od milijun kuna za PGDI

Projekt građanske demokratske inicijative potpisao je jučer 1.077.908 kuna vrijedan ugovor za projekt Razvoj društvenog poduzetništa u Belom Manastiru s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Predsjednica PGDI-a Mirela Alagić potvrdila nam je kako će ovim sredstvima financirati postavljanje praonice rublja u Peer centru koja će poslužiti za hostel i stambenu zajednicu mladih koji izlaze iz udomiteljske skrbi.

 

 

Riječ je prvoj faza soft aktivnosti vezano za postavljanje aktivnosti u sklopu društvenog poduzetništa. Do sada je PGDI provodio manje aktivnosti, slijedi doregistracija djelatnosti za usluge smještaja i ostalih djelatnosti.

Nadamo se da će nam projekt otvoriti nova vrata koja će poslužiti za financiranje stambene zajednice za mlade koji izaze iz udomiteljske skrbi, a radit ćemo i na izradi poslovnog plana,  marketing plana i ostalih aktvnosti kako bi društveno poduzetništvo moglo funkcionariti.” kaže Alagić.

Partneri na projektu su Grad Beli Manastir i Poduzetnički centar, a projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda. Provedbeno tijelo je Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

Foto: PGDI