Vatrogasci ponos županije

Župan Ivan Anušić posjetio je pripadnike osječke Javne vatrogasne postrojbe  kako bi im zahvalio na sudjelovanju u saniranju potresom pogođenih područja Sisačko-moslavačke županije. – Osobno sam se želio zahvaliti pripadnicima JVP Grada Osijeka, kao i drugim vatrogascima iz Osječko-baranjske županije koji su bili na potresom stradalom području.

 

 

Župan je naglasio da im je Županija  uvijek na raspolaganju u smislu financijske i druge potpore, pomoći u opremanju. Ovom prigodom vatrogascima je uručen poklon,odnosno alat koji im je neophodan -rekao je župan Ivan Anušić.

{mp3}2021/Anusic vatrogasci{/mp3}

Osječko-baranjska županija redovito daje značajan doprinos stvaranju boljih uvjeta rada svih vatrogasnih postrojbi i podizanju njihove materijalno-tehničke opremljenosti na višu razinu, pa između ostalog dobrovoljnim vatrogasnim društvima uplaćuje troškove za liječničke preglede, javnim vatrogasnim postrojbama sufinancira nabavu osnovnih sredstava, prati njihove programe i projekte.

Zapovjednik JVP Grada Osijek Zoran Pakšec podsjetio je kako su u prosincu odmah po saznanju za razorni potres na području Sisačko-moslavačke županije, vatrogasne postrojbe Osječko-baranjske županije stavile svoje ljudstvo i opremu na raspolaganje glavnom vatrogasnom zapovjedniku, konkretno 13 vozila i 89 vatrogasaca iz 19 postrojbi. Istog dana su otišli na stradalo područje:

{mp3}2021/Paksec{/mp3}

U Petrinju je otišlo 15 vatrogasaca specijalno obučenih za spašavanje iz ruševina sa svom potrebnom specijalističkom opremom, a potom još 8 vatrogasaca. Deset dana radili su na sanaciji krovova, rušenju dimnjaka i zabata nastradali u potresu, kao i na otklanjanju drugih opasnosti koje su prijetile stanovništvu te druge potrebne poslove. Naravno, vatrogasne postrojbe i sada su spremne pružiti pomoć u izvanrednim situacijama, dakako u nadi da za to neće biti potrebe.