Uskoro gradnja stambene zgrade i u B.M.

Prema najavama gradonačelnika Tomislava Roba, u Belom Manastiru bi se gradio višestambeni objekt do 30-ak stanova po modelu iz Kneževih Vinograda, gdje je gradnja pri kraju. Procijenjena vrijednost radova iznosi deset milijuna kuna, aktivnosti na izradi projektne dokumentacije počinju ove godine, a početak gradnje planira se slijedeće godine. Dogovoreno je to na sastanku s glavnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikolom Mažarom, krajem rpnja. Gradonačelnik Rob potvrdio je kako bi se zgrada gradila u Osječkoj ulici na lokaciji između tzv. Crvenih zgrada i veterinarske stanice.

{mp3}2017/tomo zgrada{/mp3}
Prema popisu stanovništva iz 2001. godine u Jasenovcu je živjelo 95, a u Sokolovcu 55 stanovnika. 10 godina kasnije u Jasenovcu je popisano 35, a u Sokolovcu 14 stanovnika. Na obje pustare broj stanovnika stalno opada, nema uvjeta za gradnju komunalne infrastrukture, a radi se o starijem stanovništvu. Općina Kneževi Vinogradi ih je odlučila smjestiti ih na jednom mjestu na izlazu iz Kneževih Vinograda prema Suzi gdje je pri kraju gradnja stambene zgrade sa dvadesetak stanova, vrijedne preko 6 milijuna kuna.
Planirano je useljenje do kraja godine, a omogućiti im način života, kako su navikli i u svojim pustarama, rekao je načelnik Vedran Kramarić.

{mp3}2017/vedran zgrada{/mp3}