Uprava groblja u Općini Kneževi Vinogradi

Tvrtka Kneževi parkovi uspostavila je  na području Općine Kneževi Vinogradi  novu javnu službu – Upravu groblja. Općinsko vijeće donijelo je odluku o prijenosu ovlasti uprave 17 groblja na području Općine, na tvrtku Kneževi parkovi.

Nova Uprava groblja osigurat će transparentno, zakonito i organizirano obavljanje poslova vezanih za upravljanje grobljima, održavanje područja groblja i pratećih objekata te pokop pokojnika, odnosno navedene aktivnosti neće se više moći obavljati nezakonito i bez nadzora. S obzirom na ovakav specifičan posao u planu je i izrada projekta ažuriranja sadržaja i priča vezanih za protekla razdoblja povijesti svih groblja na području Općine Kneževi Vinogradi.

Brojni grobovi su stariji i od 150 godina, a pojedina groblja privlače pažnju svojim posebnim i neobičnim uređenjem (Reformatsko groblje u Kotlini, Groblje u Jasenovcu). Započeti su postupci prikupljanja podataka, fotografija i činjenica vezanih za pojedina groblja, koji će biti oblikovani u odgovarajuće modele javno dostupnih sadržaja radi očuvanja povijesnih vrijednosti.