Upisi u srednje škole

Upisni postupak provodi se preko mrežne stranice http://www.upisi.hr/ , kojom kandidati pristupaju Nacionalnome informacijskome sustavu prijava i upisa u srednje škole (NISpuSŠ).

Postupak za provedbu ljetnog upisnog roka započeo je 24. svibnja s početkom prijave redovitih učenika u sustav, a zaključit će se 10. kolovoza kada će biti objavljeni i službeni podaci o slobodnim mjestima za jesenski upisni rok. Postupak provedbe jesenskog upisnog roka započet će s 21. kolovozom.

Ono što bismo izdvojili kao relevantne statističke podatke jest taj da je u srednjim školama kojima je osnivač Osječko-baranjska županija popunjeno njih 86%. Ukupan broj slobodnih mjesta u našim školama je 453. U četverogodišnjim obrazovnim programima nakon ljetnog roka ostalo 10,56%, u trogodišnjim obrazovnim programima 21,55% slobodnih mjesta dok je jedini petogodišnji obrazovni program „medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar opće njege” kojeg provodi Medicinska škola Osijek je, prema dostupnim podacima, popunjen već u ljetnom roku.

Srednje škole koje su svoje programe popunili u ljetnom roku su Gimnazija Beli Manastir, Elektrotehnička i prometna škola Osijek, II. gimnazija Osijek te III. gimnazija Osijek.