Unatoč suši u Baranji opskrba vodom sigurna

Uslijed suše i iznimno visokih temperatura s dugim razdobljima bez kiše, najviše problema imaju djelatnosti ovisne o vodi, dok najšire slojeve građana ipak najviše zanima redovita opskrba vodom. I u slučaju duljih razdoblja bez kiše u Baranji nema problema, uvjeravaju građane čelni ljudi dvije tvrtke koje se bave distribucijom vode. Baranjski vodovod skrbi o preko 6.500 potrošača u gradu i prigradskim naseljima, te općinama Kneževi Vinogradi, Popovac, Petlovac, Draž i Čeminac. Direktor Baranjskog vodovoda Mario Kovač tvrdi kako je sustav stabilan, a opskrba je neupitna bez obzira na sušu.
Bazeni su puni, a ostali veliki potrošači troše uobičajene količine vode, rekao je Kovač uz tvrdnju kako jedino može biti problema s dotrajalim cijevima. Ipak svaki kvar se otklanja u roku od dva sata, tvrdi Kovač.
Ni na vodoopskrbnom području općina Darda, Bilje i Jagodnjak sa 4.500 potrošača i 220 kilometara mreže, koje pokriva darđanska Vodoopskrba nema razloga za brigu. Direktor Vodoopskrbe Krunoslav Rob tvrdi kako je sustav stabilan te da ga nikakva dugotrajna suša ne može ugroziti.
Vode na crpilištu Konkološ ima u neograničenim količinama i nikakva suša ne može poremetiti opskrbu pitkom vodom, navodi Rob.