Ulaganja u vinarije i marketing vina

Prema najavama, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je Javni natječaj za podnošenje prijava za dodjelu sredstava iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2019. – 2023. za mjeru Ulaganja u vinarije i marketing vina.

Korisnici mjere:
Poduzeća u sektoru vina (vinarije – fizičke i pravne osobe upisane u Vinogradarski registar u trenutku podnošenja prijave), organizacije proizvođača vina, udruženja dvaju ili više proizvođača ili sektorske organizacije.

Prihvatljive aktivnosti i troškovi:
Troškovi izgradnje/poboljšanja, stjecanja (kupnje) nepokretne imovine radi prenamjene u vinarije i/ili prezentacijske i/ili prodajne objekte, troškovi kupnje novih strojeva i opreme, opći troškovi povezani s izgradnjom/poboljšanjem, stjecanjem nepokretne imovine i troškovima kupnje novih strojeva i opreme, troškovi kupnje ili razvoja računalnih softvera i kupnje patenata, licencija i autorskih prava te registracije zajedničkih žigova.

Maksimalan iznos potpore po projektu je:
– EUR 1.500.000 za mikro, mala i srednja poduzeća
– EUR 750.000 za velika poduzeća s manje od 750 zaposlenih i prometom manjim od 200 milijuna EUR
– EUR 550.000 za ostala velika poduzeća

Razina potpore:
– za mikro, mala i srednja poduzeća maksimalna potpora iznosi 50% (70%) za velika poduzeća s manje od 750 zaposlenih i prometom manjim od 200 milijuna EUR potpora iznosi 25% (35%)
– za ostala velika poduzeća potpora iznosi 24% (34%*)

Prijave se podnose do 30. travnja 2021. godine.

Više o natječaju Ulaganja u vinarije i marketing vina možete pronaći ovdje.