Kučera: “Potaknite žene na kandidature”

Povodom Međunarodnog Dana žena koji se obilježava 8. ožujka svake godine, predsjednica SDFŽ SDP-a Sonja Kučera pozvala je sve predsjednice gradskih organizacija SDFŽ-a da potaknu članice na kandidaturu za gradonačelnice, načelnice, gradako i županijsko vijeće.

Naše žene su pametne, vrijedne i radišne. Svaki dan trebamo biti ravnopravne a ne samo da se o ravnopravnosti govori samo na 08. Ožujak svake godine. Trebamo se boriti i za rodni proračun na nivou gradova i Županije. Rodni proračun nije ništa posebno od redovnog proračuna samo se u rodnom proračunu više zalaže za bolje uvjete i skrb u domovima za starije i nemoćne, za bolje uvjete u jaslicama, vrtićima i školama. Izgradnja novih vrtića i škola. Povećati rodiljne naknade, utjecati da se umirivljenicima poveća božićnica i uskranica. Zalagati se da svako dijete ima jedan topli obrok u jaslicama, vrtićuma i osnovnim školama.” stoji u pozivu.

Kučera podsjeća kako na listama za gradsko i županijsko vijeće žene trebaju biti na svim pozicijama biti zastupljenje minimalno 40%, a u SDP-u se zalažu za 50 %. “To znači da bi trebale biti i na list na ulaznim mjestima za gradsko i županijsko vijeće.” dodaje Kučera.