Ugovori o vodno komunalnim projektima

Ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava i ugovori o sufinanciranju vodno-komunalnih europskih projekata za gradove Beli Manastir i Našice te općine Semeljci, Podgorač, Donja Motičina i Feričanci potpisani su jučer u Osijeku. Vrijednost tih projekata, sufinanciranih iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija su 573 milijuna kuna. Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković potpisali su ugovore s korisnicima i partnerima projekata, među kojima i gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob. Potpisivanju ugovora nazočili su predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović i župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić.
Potpisali smo ugovore za tri aglomeracije u vrijednosti više od pola milijarde kuna, no to je samo dio mjera koje radimo po pitanju vodnog i komunalnog gospodarstva, rekao je ministar Ćorić

{mp3}2019/coric vijesti{/mp3}
Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković naglasio je kako samo 4-6 posto prihvatljivih troškova snose jedinice lokalne samouprave, dok su oko 70 posto bespovratna sredstva EU, a oko 25 posto snosi proračun Republike Hrvatske.
Grad Beli Manastir ovim projektom dobiva šansu proširenja odvodnje na preko 90 posto gradskog područja, rekao je gradonačelnik Rob.
{mp3}2019/rob precistac{/mp3}