Učenici OŠ Kneževi Vinogradi uspješni u SUDOKU natjecanju

Hrvatska Mensa, uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje, organizirala je natjecanje u rješavanju SUDOKU zadataka za učenike osnovnih i srednjih škola. Natjecanje se održava drugi put, a ove godine sudjelovalo je čak 8000 učenika iz cijele Hrvatske. 
Sudoku natjecanje ovakvog tipa uključuje različite zadatke, ovisno o dobi natjecatelja, a uključuje dimenzije 4×4, 5×5, 6×6, 9×9 kao i ekipne zadatke. Učenici ne smiju koristiti kalkulatore niti mobitele, čime se potiče njihova sposobnost računanja. Na ovakvim natjecanjima učenici mogu na nešto neformalniji način pokazati svoju vještinu rješavanja logičkih i problemskih zadataka.

Na školskom natjecanju održanom 4. studenog 2022. godine troje učenika OŠ Kneževi Vinogradi plasiralo se na regionalno SUDOKU natjecanje. To su učenici: Lara Kečkeš iz 8.a,  Marko Vučenović iz 7.a  i  Sara Vučenović iz 5.a. 
Regionalno natjecanje održano je 26. studenog 2022. u III. gimnaziji u Osijeku. Na tom natjecanju tročlana ekipa osvojila je izvrsno treće mjesto za što su učenici nagrađeni medaljama i diplomama.
Poseban uspjeh ostvarila je Lara Kečkeš iz 8.a koja se u kategoriji pojedinačnih kadeta (učenika od 5. do 8. razreda) plasirala na državno SUDOKU natjecanje.
Državno natjecanje održalo se 9. i 10. prosinca 2022. u hotelu Imperial Park u Vodicama. U vrlo oštroj konkurenciji naša Lara Kečkeš  zauzela je izvrsno 32. mjesto. 
Čestitke Lari i svima koji su sudjelovali u natjecanju!

Učiteljice matematike: Maja Matijević i Mirela Bazikić

Izvor: OŠ Kneževi Vinogradi