U Otvorenom gradu o prometnicama, divljim deponijama i teniskim terenima

Gosti u emisiji Otvoreni grad bili su gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob i njegov zamjenik Goran Hes.

U zadnjih nekoliko tjedana u Gradu je uređen dio Trga slobode, novim asfaltom presvučena je Ulica Isidora Kršnjavog u Šećerani, u planu je proširenje i asfaltiranje Popovačke ulice, a od Hrvatskih cesta zatražena je sanacija Osječke ulice od katoličke crkve do novog kružnog toka prema Branjinom Vrhu.

Gradonačelnik Rob pozvao je sugrađane na strpljenje i razumjevanje tijekom izvođenja radova i podsjetio na poskupljenje energenata zbog čega nisu u mogućnosti istovremeno urediti sve prometnice.

Gradonačelnik Tomislav Rob

Sve ulice u Branjinom Vrhu obnovit će se nakon završenih radova javne odvodnje, a zamjenom rasvjetnih tijela u sportskoj dvorani, osnovnoj i srednjim školama planirane su dodatne uštede, rekao je Rob, te pozvao građane i na racionalnu potrošnju vode.


Dogradonačelnik Hes najavio je uklanjanje divljih deponija – u petak započinje čišćenje deponije iznad Gradskih bazena, zatim u Branjinom Vrhu i Ulici Josipa Pančića u Belom Manastiru. Na tim i ostalim kritičnim lokacijama postavit će se video nadzor na solarni pogon, a komunalni će redar u svakom trenutku imati pristup snimkama, zbog čega su građani pozvani na pravilno zbrinjavanje otpada i korištenje reciklažnih dvorišta.


Govoreći o Poslovnoj zoni, gradonačelnik Rob najavio je izgradnju novih prometnica i skladišnih kapaciteta…

Gradonačelnik Tomislav Rob

Rob i Hes izrazili su zadovoljstvo radom Gradskih bazena i dinamikom radova na gradskom stadionu, uz koji su smješteni novi teniski tereni…

Gradonačelnik Tomislav Rob

Na natječaj Ministarstva turizma i sporta nominirat će se projekt uređenja atletske staze vrijedan oko 10 milijuna kuna, a iznad Gradskih bazena u planu je uređenje odmorište za kampere s punionicom za elektirične automobile…