U Antunovcu održan 1. Sportski vikend

Općina Antunovac organizirala je 1. Sportski vikend u Antunovcu na sportskim terenima i skate parku kraj jezera u Antunovcu s ciljem upoznavanja djece i mladih s više od 20 različitih sportova. Otvorenju je, uz načelnika Općine Antunovac Davora Tubanjskog , nazočio i župan Ivan Anušić.

Ovu sportsko-zabavnu manifestaciju organizirali su naši mladi sumještani koji studiraju na Kineziološkom fakultetu, a odaziv je odličan zahvaljujući članovima čak 25 različitih sportskih klubova. Upravo će oni upoznati sve zainteresirane, prije svega najmlađe s nekim od sportova kojim bi se potencijalno bavili u budućnosti – kazao je načelnik Općine Davor Tubanjski.

Sportski vikend u Antunovcu samo je jedna od brojnih manifestacija kojima se Osječko-baranjska županija pozicionira kao županija sporta.

Osječko-baranjska županija istaknula je svoju kandidaturu za Europsku regiju sporta 2024. godine, zbog čega su nam prije nekoliko dana u posjeti bili članovi komisije ACES Europe, a u svjetlu toga razvijamo niz infrastrukturnih projekata s ciljem osnaživanja naših sportaša i sportskih djelatnika. Svjesni smo koliko je sport važan u životu svakog djeteta i mlade osobe te stoga želimo biti pouzdan partner u stvaranju uvjeta za buduće generacije naših sugrađana – kazao je župan Anušić.