Tribina ‘Cestom leda do kraja svijeta’

Udruga za rekreativni biciklizam ‘Kotrljaneri’ i NC Lions Club ‘Kuna’ iz Osijeka organiziraju 2. Osvajanje Garmischa pod nazivom ‘Povratak na Banovo Brdo’ u sklopu kojega će se održati putnička tribina i promocija knjige ‘Cestom leda do kraja svijeta’, autora, pustolova i bicikliste Hrvoja Jurića.

Tribina će se održati u petak, 14. listopada s početkom u 18,00 sati na osječkom Građevinskom fakultetu, Kralja Petra Svačića 1h.

Riječ je o putopisnom predavanju autra knjige „Cestom leda do kraja svijeta’ Hrvoja Jurića koji je izveo svoje, tehnički najzahtjevnije putovanje – biciklirao je preko Cijele Norveške po zimi. U tim ekstremnim uvijetima s temperaturama ispod -20 Celzijevih stupnjeva, prešao je 2 000 kilometara i dosao do Nordkappa, jedne od najsjevernijih kopnenih točaka. Biciklirajući na specijalnim gumama i koristeći fotografsku opremu, napravio je foto-priču koju će u Osijeku predstaviti prvi puta. ‘Cestom leda do kraja svijeta’ knjiga je koju će Hrvoje Jurić predstaviti uz putopisno predavanje i video prezentaciju o krajolicima i ljudima koje je susretao.

Organizatori putničke tribine:
URB ‘Kotrljaneri’ i Građevinski fakultet Osijek

Više o – 2. Osvajanje Garmischa – Povratak na Banovo brdo