‘Trag u beskraju‘ u čast velikanu

Glazbeno-umjetnički projekt Trag u beskraju održat će se i ove godine na Korčuli. Započeo je jučer koncertom na trajektu koji plovi na relaciji Split – Vela Luka.

Centralni glazbeni događaj je koncert u petak 29. srpnja s početkom u 21 sat na pontonu na rivi u Vela Luci kada nastupa plejada velikih hrvatskih glazbenih imena – Zorica Kondža, Doris Dragović, Petar Grašo, Tedi Spalato, Petar Dragojević, Eli Žuvela i talentirani mladi izvođači među kojima su Matija Cvek, Jure Brkljača, Dino Jelušić, Dino Petrić, Lorena Bućan te drugi.

Da nije bilo euforije Vinka Barčota i Dina Dragojevića te energije Ante Gele, nikada ne bih organizirao takav koncert, rekao je Edo Bralić.

– Neizmjerno je bilo puno truda uložiti da se dobije krajnji rezultat: ponton u vali ispred Vela Luke. No, sad je tu, sasvim posložen i srce mi je na mjestu, veliko kao kuća – započeo je priču Edo Bralić, ugledni splitski poduzetnik i veliki Oliverov prijatelj.

Na tome sam radio mjesecima, gotovo godinu dana, od onog trenutka kada mi je Ante Gelo iznio ideju koju sam prihvatio jednako strastveno kako ju je i on ispričao. Samom sebi sam obećao da ću to napraviti zbog nas dvojice, naših prijatelja Lučana i zbog sjećanja na našeg Olivera. Sve kako bi publika mogla uživati u vizuri programa “Trag u beskraju” u kojem će 29. srpnja nastupati glazbenici na 27 metara dugačkom i 12 metara širokom pontonu – dodao je Bralić.

Bralić govori da je posljednjih mjeseci bilo brojnih zavrzlama – sve su se brodice morale izmjestiti iz Luke, Lučkoj se uprava morala predati opsežna papirologija, a HRT-ova je ekipa imala komplicirane zahtjeve.

Onaj oku vidljiv put od ukrcaja u remorker u Splitu do slaganja kockica u Veloj Luci trajao je 24 sata.

A svako malo se sjetim kako bi Antu i mene sada Oliver poslao u jednu stvar… I onda se nasmijem – zadovoljno govori Bralić, koji s Brača na kamerama prati sve što se događa u veloluškoj vali.

Izvor : Jutarnji list