Tjedan Crvenog križa u Dardi i Bilju

Međunarodni dan Crvenog križa i Tjedan Crvenog križa obilježen je prošli tjedan nizom aktivnosti Općinskog društva Crvenog križa Darda. u Centru Darde na promotivnom štandu građani su se mogli upoznati s djelatnostima i javnim ovlastima koje provodi Hrvatski Crveni križ te izmjeriti tlak i šećer u krvi. U OŠ Darda održane su zdravstvene radionice na temu higijene ruku, tijela i oralna higijena. Istoga dana u prostorijama Mjesnog odbora Mece je održan sastanak vezan za minski sumnjivi prostor i opću problematiku mina i zaostalih minsko ekplozivnih sredstava. Sastanak je održan na  inicijativu ravnatelja ODCK Darda Ivana Hodaka, nazočni su bili predstojnik podružnice HCR-a istok Dubravko Krušarovski, predstavnici Zajednice povratnika Hrvatske i načelnik općine Darda Anto Vukoje.

U dječjem Vrtiću Radost  održana je igraonica za djecu, a u Dnevnom boravku za starije osobe je održana je kreativna radionica u kojoj su sudjelovali korisnici i mladež Crvenog križa Darda. Izrađivao se nakit i ukrasni predmeti koji će biti donirani dječjim domovima.
Terenske jedinice su po pozivu Vatrogasne zajednice Bilje sudjeluju kao osiguranje u Vatrogasnom natjecanju 300 djece i mladih. Istoga dana sa Udruženjem Baranja pratili su Biciklijadu ”Baranja 2015”. Obilježavanje Tjedna Crvenog križa smo zaključeno je u Bilju promotivnim štandom gdje su se građani upoznali sa djelatnostima i aktivnostima koje provodi Crveni križ. 79 građana je pristupilo kontroli tlaka i šećera u krvi.