Osječka podružnica Hrvatske udruge leukemije i limfoma

Osnovana je osječka podružnica Hrvatske udruge leukemije i limfoma. Iako ne postoji precizan podatak o broju ljudi koji su na našem području oboljeli od hematoloških bolesti, primjećeno je kako su se u velikom broju počele pojavljivati posebice nakon rata, a najveći dio pacijenata liječi se u Kliničkom bolničkom centru Osijek. Predsjednica osječkog ogranka je Vesna Meško (medicinska sestra) koja je istaknula kako će udruga nastojati pomoći bolesnicima u borbi protiv bolesti, tijekom liječenja i ulaska u remisiju.

Vesna Meško

Danas su na raspolaganju takozvani „pametni lijekovi“ koji znatno pomažu bržem ulasku u remisiju i vraćanju normalnom životu. Na raspolaganju će biti sve potrebne informacije u tiskanim brošurama o liječenjima različitih oblika bolesti. Veliki trud medicinskog osoblja Hematologije osječkog KBC-a nastavlja se i izvan bolničkog kruga. Naime, u sklopu Udruge održavat će se i predavanja te međusobna razmijena iskustava među pacjentima.Međusobna potpora kao i povjerenje između liječnika i pacijenta bitan su faktor u borbi protiv bilo koje bolesti,a posebice onih težih. Uskoro se planira pokrenuti i stranica na društvenim mrežama kako bi svi mogli dobiti korisne i potrebne informacije,te se međusobno povezati. Potrebno je podići svijest o simptomima hematoloških bolesti, rekla je dr.Jasminka Sinčić Petričević, voditeljica Zavoda za hematologiju i internističku onkologiju KBC Osijek

dr.Jasminka Sinčić Petričević

Igor Delač poznato je glazbeno ime ,a prije dvije godine doznao je kako boluje od limfoma.

Igor Delač

Nakon završetka liječenja objavio je pjesmu “Samo zbog vas” koja je postala i himna nacionalne Udruge leukemije i limfoma.

Igor Delač

Na osnivačkoj skupštini podružnice HULL-a u Osijeku među ostalima, bio je i Dražen Vincek, predsjednik Hrvatske udruge leukemija i limfoma.

Leukemija i limformi s kojima mnogi žive, što je kroz rad udruge najavljeno, potporu oboljelima dat će i promicanjem prava pacijenata, širenjem javne svijesti o bolesti, i drugim načinima.

Redakcija