Sve češće krađe! Čuvajte svoje stvari na odmoru!

Na kupalištima se svake godine događaju i brojne krađe, gdje su najčešće mete novčanici, torbice, mobiteli, oprema za kupanje i slično. Stoga građane upozoravamo na adekvatno čuvanje svojih osobnih stvari i da ih pri odlasku u vodu ne ostavljaju bez nadzora i tako lopovima, omoguće priliku za krađu, a sebi materijalnu štetu, koja je ponekad i velika.

Naime, jučer, u popodnevnim satima, na kupalištu „Copacabana“ u Osijeku, dva maloljetnika su iskoristila gužvu na kupalištu i ukrali dva mobitela, čime su maloljetne vlasnice oštetili za oko 6.500.00 kuna.

Policija podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Osijeku.

Najmanje ste oprezni pred kraj i na povratku s ljetovanja, što će lopovi primijetiti i iskoristiti priliku. Dokumente, vrednije predmete ili novac nikako nemojte ostavljati u automobilu, čak ni ako ste se parkirali na samo pola sata.

Ne nosite sa sobom vrijedne stvari

Ukoliko ste još na moru, uzmite na plažu samo toliko gotovine koliko je potrebno za najnužnije izdatke. Veće iznose novca, kreditne kartice, nakit, satove i druge dragocjene predmete pohranite na blagajni kupališta ili recepciji hotela.

Sakrijte svoje stvari

Zaključajte ormare u kojima ste ostavili odjeću. Kad napuštate svoje mjesto na plaži ili uz bazen, sakrijte vrednije stvari u torbu ili pod ručnik i zamolite susjeda da malo na njih pripazi.

foto: Policijska uprava Osječko-baranjska