Sv. Nikola i nova božićna predstava

U osnovnoj školi dr. Franjo Tuđman Beli Manastir, 6. prosinca povodom blagdana sv. Nikole bilo je neobično veselo. Već u jutarnjim satima u zbornicu je stigao sveti Nikola i Krampusica, koji su potom krenuli učenicima dijeliti prigodne, simobolične poklone. 

Neobična krampusica koja nije bila jako zločesta, već smješna, nasmijavala je mališane, pokušavala i sebi pribaviti voće i slatkiše, no mudro oko sv. Nikole ipak joj to nije dozvolilo. Nikola i krampusica kao dva neobična „prijatelja“ strpljivo su slušali dječje pjesmice, recitacije, plesne točke, ali i čitali pisma i poklone koje su djeca za njih izradila. Iako su se sva djeca radovala i družila s gostima, najviše veselja zbog dolaska ovih neobičnih gostiju, iskazali su učenici prvih i drugih razreda koji su puni dojmova prepričavali svoje doživljaje s Nikolom i zajednička fotografiranja.

Kratki program za mališane organizirali su zajedno belomanastirska osnovna škola i Gradsko kazalište Beli Manastir, čiji su glumci Dunja Vlahek i Davor Burić u dvije školske smjene obilazili razrede.

Djeca, ali i svi zainteresirani moći će već 11. prosinca (nedjelja) uživati u besplatnoj novoj predstavi Gradskog kazališta Beli Manastir – „U potrazi za Djed Božićnjakom“ s početkom u 11 sati u Gradskom kazalištu.

Riječ je o zanimljivoj i veseloj predstavi u kojoj će dva vilenjaka, Poki i Loki uz pomoć dvoje djece krenuti u potragu za Djed Božićnjakom.