Studentski centar u Osijeku otvorio natječaj za domove, evo kako se prijaviti

Studentski domovi u Osijeku već su putem natječaja otvoreni za primanje studenata u svoje sobe. Studentski centar u Osijeku odredio je 26. srpnja kao zadnji rok prijave za smještaj u Osijeku te 15. srpnja za smještaj u Požegi.

SC Osijek ove godine je raspisao natječaje za tri studentska doma u ovom gradu. Riječ je o Studentskom domu Vladimir Prelog gdje su na ponudi sobe u istočnom i zapadnom paviljonu. Na istoj adresi kao SD Prelog, ulici Kralja Petra Svačića u Osijeku, nalazi se i Studentski dom Lavoslav Ružička, Na natječaju za SD Ružička, ponuđene su sobe u novom paviljonu. Uz Osijek, isti studentski centar je raspisao natječaj i za smještaj u Studentskom domu dr. Franjo Tuđman u Požegi. Uz studentske domove, SC Osijek također nudi i subvenciju privatnog smještaja. No, taj natječaj će se raspisati tek negdje tijekom jeseni ove godine.

Kako ističu iz SC Osijek, posljednji dan za dostavu prijave za smještaj u osječkim studentskim domovima je 26. srpnja. Za smještaj u Požegi, konačni rok prijave za ljeto je 15. srpnja. Da bi se prijave razmatrale, studenti obvezno moraju priložiti web prijavu i obrazac B. Kod web prijave na ovom linku, prijavljujete se ili s AAI korisničkim podacima ako ste već studenti ili s OIB-om ako se prvi put prijavljujete. Kod obrasca B, trebate ispuniti obrazac ovisno o vašem studentskom statusu. Tako trebate preuzeti jedan od četiri obrasca: B1 (za brucoše), B2 (preddiplomski, stručni, integrirani studij, brucoši diplomci), B3 (diplomci) ili B4 ( poslijediplomski studij ili studenti s invaliditetom).

Popunjen obrazac prijave (obrazac A) uz odgovarajući obrazac B, zajedno s traženom dokumentacijom, studenti trebaju poslati preporučenom poštom. Troškovi obrade natječaja za smještaj iznose 6,00 EUR. Uz prijavu treba obvezno priložiti i dokaz o uplati (potvrdu o uplati/kopiju uplatnice) s podatcima: primatelj – Studentski centar u Osijeku, broj računa primatelja (IBAN): HR0623400091100179650, model HR00, poziv na broj primatelja – upisati OIB studenta uplatitelja, opis plaćanja – troškovi obrade natječaja. Studenti koji prvi put upisuju prvu godinu studija (brucoši) ne moraju u trenutku prijave biti upisani na studij. Ukoliko student ostvari pravo na subvencionirani smještaj, a ne bude upisan na studij u ak. god. 2024./2025., gubi pravo na smještaj. Molbe s nepotpunom dokumentacijom neće biti razmatrane. Dokumentacija se ne vraća. Prijave pristigle nakon roka neće biti razmatrane – poručili su iz SC-a Osijek.

Tekst natječaja moguće je pronaći na poveznici: http://www.stucos.unios.hr/?page_id=3448

Izvorni članak: Srednja.hr