Plastičnim čepovima do skupih lijekova

Policijska uprava osječko-baranjska od 2017. godine aktivno sudjeluje u humanitarnoj akciji “Plastičnim čepovima do skupih lijekova“, koju provodi Udruga oboljelih od leukemije i limfoma iz Čakovca. Policijska uprava kroz razgranatu mrežu suradnje sa svim dionicima društva, od građana kao pojedinaca do organizacija i institucija, potiče na prikupljanje te organizira prikupljanje i predaju plastičnih čepova, a sve to kao humani čin cjelokupne zajednice, koja svojom sinergijom prikuplja materijalna sredstva potrebna za liječenje oboljelih od leukemije i limfoma – s fokusom na najmlađe članove našeg društva. Osim humanog karaktera, ova akcija ima za cilj i očuvanje i zaštitu okoliša. Policijska uprava osječko-baranjska provodi nacionalni preventivni projekt “Zdrav za 5” te tako akcija “Plastičnim čepovima do skupih lijekova” osim humanog dobiva i ekološki “štih”.

Policijska uprava osječko-baranjska u suradnji s Osječko-baranjskom županijom, drugim državnim ustanovama, tvrtkama, školama, vrtićima, organizacijama civilnog društva i građanima s područja Osječko-baranjske županije predala je ukupno 1.440 kilograma plastičnih čepova u korist Udruge oboljelih od leukemije i limfoma iz Čakovca.

S područja Vukovarsko-srijemske županije u ovoj akciji predaje plastičnih čepova sudjelovala je nekolicina škola i to Osnovna škola Mirkovci, Osnovna škola Bobota te Obrtničko-industrijska škola Županja.

Od 2017. godine, odnosno otkako su proveli prvu ovakvu akciju do danas, građani i institucije s područja Osječko-baranjske županije i drugi pojedinci i partneri, prikupili su ukupno 33.280 kilograma čepova.

PUOBŽ