Strizivojna – prvo digitalno selo u Hrvatskoj!

Svečanim predstavljanjem projekta u prostorijama Općine Strizivojna Strizivojna je i službeno postala prvo digitalno selo u Hrvatskoj. Riječ je o jedinstvenom projektu čiji je nositelj Poslovni dnevnik, a partneri su Osječko-baranjska županija, Općina Strizivojna te tvrtke Digital Agro i InfoDom – Centar kompetencija za osnaživanje prehrambene industrije ruralnih područja. Projekt se uz podršku Ministarstva poljoprivrede provodi godinu dana i u potpuno je besplatan za poljoprivrednike kojima će kroz edukacije i druge aktivnosti omogućiti usvajanje novina u preciznoj poljoprivredi.

Uz poljoprivrednike i druge zainteresirane stanovnike Općine Strizivojna, na početnom predstavljanju projekta sudjelovali su ministrica poljoprivrede Marija Vučković, obnašatelj dužnosti župana OBŽ Mato Lukić, načelnik Općine Strizivojna Josip Jakobović, Domagoj Mikulić, držani tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU, gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić i drugi gosti.

Nakon predstavljanja projekta održana je panel diskusija na kojoj se s nazočnim poljoprivrednicima nastojalo dodatno identificirati trenutačno stanje poljoprivredne proizvodnje u Općini Strizivojna, a razgovaralo se i o perspektivama i doprinosu dionika uključenih u projekt, odnosno što poljoprivrednici trebaju činiti da bi osuvremenili svoju proizvodnju.

Načelnik Općine Strizivojna Josip Jakobović istaknuo je važnost ovog projekta:

Načelnik Općine Strizivojna Josip Jakobović

Obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić izrazio je zadovoljstvo i zahvalio Poslovnom dnevniku i Večernjem listu što su predložili da upravo Osječko-baranjska županija krene u projekt prvog digitalnog sela u Hrvatskoj.

Mato Lukić

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković naglasila je da je Strizivojna općina koja želi unapređenje poljoprivrede i svog cjelokupnog prostora te inicira i različite projekte koji pomažu u sveobuhvatnoj digitalizaciji.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković

Gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić pohvalio je odvažnost Općine Strizivojna na čelu s načelnikom Jakobovićem da se uključe u moderno i relativno nepoznato za manje ruralne sredine.

OBŽ