Spasi život – daruj krv!

daruj krv
daruj krv

GDCK Beli Manastir organizira akciju dragovoljnog darivanja krvi u prostorijama Crvenog križa u utorak 05. svibnja od 9 do 14 sati, a Crveni križ Darda u Meci organirira akciju od 16 do 18 sati.

 

Akcije dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji društava Hrvatskog Crvenog križa usprkos epidemiji nastavljaju se provoditi i dalje s obzirom na to da je nužno očuvati adekvatne zalihe krvnih pripravaka za transfuzijsko liječenje.

Darivatelji krvi imaju nesmetan pristup akcijama za prikupljanje krvi, a same akcije su organizirane tako da se poštuje najviši higijenski standard, siguran razmak između darivatelja te da ne bude previše osoba u jednom prostoru. Ekipe za prikupljanje krvi dobile su jasne stručne naputke i educirane su kako postupati sa svakim potencijalnim darivateljem tijekom odabira, koja pitanja postaviti i na koji način utvrditi prikladnost za darivanje krvi. Nedostatak krvi i krvnih pripravaka o kojima ovise životi brojnih pacijenata nosi puno veći rizik smrtnosti od onog uzrokovanog korona virusom. Usto, bolesnici čije je izlječenje, a ponekad i sam život ovisan o transfuzijskom liječenju, ne mogu čekati da epidemija prođe.