Spaljivanja fašnika 3. Karašicke Republike

Na ledini između dva grada završit će 3. fašnička Karašicka Republika Belišća i Valpova koja je ove godine privukla do sada najveći broj ljudi.

Čak mjesec dana trajala je fašnička republika za vrijeme koje nije organizirano nijedno događanje, ali je virtualno okupljen do sada najveći broj sudionika! Vladavina grofmana Dine Borde završava u subotu, 2. ožujka kada će se na ledini između Belišća i Valpova spaliti slamnati fašnik. Organizatori pozivaju građane da sa sobom ponesu stolicu kako bi mogli potpunije uživati u performansu spaljivanja simbola koji za sada ostaje tajan. Ribička, drvena, plastična, direktorska, sve stolice su dobrodošle i što budu raznovrsnije, i sam performans će bolje uspjeti. Što više stolica, bit će bolja forica!

Program započinje u 15 sati održavanjem maskonogometa udruga s lokalnog područja (3 vs 3), dok će se paralelno održati i Open Air Kviz s također lokalnom tematikom. Za glazbeni dio pobrinut će se mlada zvijezda Pjero Maltar i DJ. Prognoza je ugodnih 10 stupnjeva pa je i to razlog za doći na piknik u prirodi.

Izvor: Udruga Karašicka Republika