Snježni problemi na baranjskim cestama za sada riješeni

Prvi snijeg ove zime, donio je i prve probleme na baranjskim cestama. S obzirom na visinu snijega, problemi su neusporedivi sa nevoljama prošlih godina. U posljednja tri dana ekipe belomanastirskog Cestinga su na terenu, a na ukupno 300 kilometara baranjskih cesta bačeno je preko 200 tona soli, a sinoć i kalcij korid.
Rezultat je očit, tvrdi direktor Cestinga Roman Rašić, jer su ceste crne i bez snijega.
Niske temperature koje ovih dana vladaju u Hrvatskoj danas bi većini zemlje mogle donijeti ledenu kišu. Prognozirao je to Državni hidrometeorološki zavod, dok je Meteolaram izdao upozorenje najvišeg stupnja. Rašić drži kako najavljena ledena kiša, s obzirom na predviđeni porast temperature, neće stvarati veće probleme na baranjskim prometnicama. Naravno pod uvjetom da su prognoze točne.
{mp3}roman cesting{/mp3}
Podsjetimo, u siječnju pretprošle i krajem prosinca prošle godine Baranju su zatrpale ozbiljnije količine snijega i stvorile ozbiljne prometne probleme. Prošloga siječnja pored snijega i  niskih temperatura, puhao je jak sjeverac, pa su stvarani zapusi na otvorenim cestama te se mjestimično nije nazirao kolnik. Najveća skorašnja količina snijega pala je 2010. godine kada je Baranju pokrilo 50-ak centimetara snijega. Unatoč trodnevnim problemima iz PP BM zadovoljno ističu kako već tjedan dana nije evidentirana niti jedna prometna nesreća ili nezgoda.