Sedmo izdanje WineOs-a oduševilo publiku

U osječkoj dvorani Gradski vrt održan je sedmi WineOs, festival vina, delicija i ugodnog življenja koji je još jednom pokazao svo bogatstvo eno i gastro ponude našeg kraja. Dvodnevni program osječkoj je publici ponudio pregršt sadržaja, radionica i seminara, a posjetitelji su mogli uživati i u ponudi gostiju iz susjednih zemalja. Otvorenju je nazočio i župan Ivan Anušić.

Eno i gastro ponuda Slavonije i Baranje je zaista velika, a manifestacije poput ove su idealna prilika za promociju kvalitetnih proizvoda kojima raspolažemo. Osječko-baranjska županija ima četiri vinogorja koja pružaju ogromne mogućnosti, prije svega u gospodarskom smislu, a neizmjerno je važna povezanost vinske proizvodnje s turizmom, na čemu i Županija intenzivno radi posljednjih nekoliko godina. Ono gdje vidim prostora za napredak su marketinške aktivnosti jer je Osječko-baranjska županija i istok Hrvatske još uvijek neistraženo područje, ali uz viziju i strategiju u budućnosti, siguran sam da će i rezultati biti odlični – kazao je župan.

Predsjednik Udruge za promicanje enogastroturizma Hrvatske „Dekanter“ Boris Ocić koja je organizirala WineOs naglasio je kako je iza njih teško i zahtjevno vrijeme pripreme Festivala.

Ono što nas posebno veseli nakon svega je činjenica da je interes izlagača zaista velik. Napravili smo dosta preinaka u odnosu na prošla izdanja, kako bismo osigurali još bolju povezanost publike, izlagača i kuhara na pozornici, ali i omogućili potpunu otvorenost prostora. WineOs je prema broju izlagača, ali i prostorno najveća manifestacija ovog tipa u trokutu između Zagreba, Budimpešte i Beograda. U budućnosti svakako želimo podizati kvalitetu festivala, rasti i dodatno razvijati naše ideje, a u tom nas smislu raduje što je sve više vinske publike, zahtjevne publike i publike koja traži kvalitetnu hranu i vino – zaključio je Ocić.