SDP-priopćenje

GO SDP Beli Manastir oglasila se danas priopćenjem o odricanju naknada za rad u GV vijećnika SDP-a. U kontekstu pandemije COVID-19 i posljedica za poduzetnike, obrtnike, obiteljska poljoprivredna gospodarstva i sugrađane. SDP-ovi vijećnici u Gradskom vijeću Belog Manastira odriču se svojih vijećničkih naknada u vremenu od 1. travnja do 31. prosinca 2020. godine.
U dopisu stoji:
“Svjesni smo da će ova godina biti iznimno teška te da će svaka pomoć koju naši poduzetnici, obrtnici, obiteljska poljoprivredna gospodarstva i naši sugrađani moći dobiti od Grada Belog Manastira biti dobrodošla, stoga je ovo naš mali doprinos uštedama u proračunu u korist mjera za pomoć našem gospodarstvu i građanima.
Mjere donesene na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća su na dobrom putu, ali nedostatne, stoga ovim putem apeliramo na gradsku upravu da u što kraćem roku izađu s novim setom mjera koje će pomoći našim gospodarstvenicima i građanima, što podrazumijeva podrobnu analizu cjelokupnog proračuna te ostvarivanje maksimalne uštede za koju smatramo da u proračunu ima prostora kako bi se moglo osigurati što više sredstava za najavljeni Fond iz kojeg će se isplaćivati pomoć našim gospodarstvenicima i građanima.

Prijedlozi mogućih ušteda:
•    smanjenje iznosa za održavanje javnih zelenih površina (2016. godine iznosilo je 1,032 000 kuna, a danas je 1,800 000) bez da je vidljiva potreba za navedeno, kao niti pomak u kvaliteti
•    smanjenje iznosa za manifestacije grada, koje su od kako je HDZ došao na vlast u Gradu višestruko uvećani (primjerice, trošak fišijade je prije koju godinu iznosio oko 50.000 kuna, a danas iznosi otprilike 300.000 kuna)
•    zaustavljanje zapošljavanja (cijeli gradski sustav je veći za 50-ak ljudi od kako je HDZ došao na vlast u Gradu)
•    vraćanje ukupne mase plaća u gradskom sustavu na razinu od prošle godine (masa plaća ove je godine uvećana za 6%), te
•    smanjenje drugih materijalnih troškova i usluga.”

Predsjednik GO SDP Beli Manastir
Marko Bogatić