SDP kritizira Baranjski vodovod

Već preko dva tjedna Baranjski vodovod pokušava vratiti podatke koje je izgubio zbog neodgovornog i neadekvatnog čuvanja i zaštite podataka, stoji u današnjem priopćenju predsjednika GO SDP Beli Manastir Marka Bogatića.

 

Bogatić tvrdi kako je riječ o izravnoj odgovornosti direktora Baranjskog vodovoda Krunoslava Roba i to odgovornosti za sigurnost i čuvanje podataka. Pita se zašto je raskinut ugovor s firmom, koja se do sada brinula za čuvanje podataka i tko će odgovarati za gubitak podataka potrošača. Hoće li računi za vodu uopće biti ispravni i što će biti s tih 5 do 10% podataka koji nikad neće i ne mogu biti spašeni? Koliko je novi server uopće plaćen i kako je gubitak podataka povezan s nabavkom novog servera, od osječke, a ne domaće firme. Što se događa s gradskim poduzećima? Neodgovornosti ovdje ne smije biti mjesta., stoji u priopćenju, GO SDP-a.
S pravom se ovdje mora postaviti i više nego nekoliko pitanja.
Zašto se raskinuo ugovor s firmom koja se brinula za čuvanje podataka naše gradske firme i naših sugrađana? Tko će odgovarati za gubitak podataka naših sugrađana, ali i Baranjaca iz drugih baranjskih općina? Hoće li sve biti u redu s računima za vodu, hoće li uopće biti ispravni? Koliko se i koji podatci neće uspjeti spasiti? Što će biti s tih 5 do 10% podataka koji nikad neće i ne mogu biti spašeni?
Zašto se kupio računalni server od firme iz Osijeka s kojom vodovod nikada prije nije radio, a ne od jedne od belomanastirskih firmi – uopće nije bitno od koje, a koja bi i cijeli taj sustav održavala i koja je uvijek dostupna? Koliko je novi server uopće plaćen i kako je gubitak podataka povezan s nabavkom novog servera? Nije li bolje da se novi server nabavio u Belom Manastiru i da ti novci ostanu u Belom Manastiru kao i da firme koje plaćaju komunalnu naknadu i vodu i odvoz otpada u Belom Manastiru imaju s čime to i platiti?
Tisuću pitanja, a niti jedan logičan odgovor… Samo se nazire jedan uzrok svih problema.
Što se događa s gradskim poduzećima? Neodgovornosti ovdje ne smije biti mjesta.  I da sam postavio rođenog brata za direktora, sada bih ga pozvao na odgovornost. Ovako se ne upravlja podatcima naših građana! Ovako se ne vodi gradsko poduzeće!  Ovako se ne vodi grad!
Grad i gradska poduzeća se moraju voditi odgovorno, stoji u današnjem priopćenju predsjednika GO SDP Beli Manastir Marka Bogatića.
Direktor Baranjskog vodovoda Krunoslav Rob obećao se javiti međutim nije.