SCZ OBŽ – 30.04.

koronavirus
koronavirus

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađen je 431 uzorak od kojih je 115 bilo pozitivno na koronavirus.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište u 50 naselja na području Osječko-baranjske županije, a najviše ih je s područja grada Osijeka (35), zatim 12 s područja Našica, 10 Đakova, osam s područja Belog Manastira, šest Donjeg Miholjca, po četiri Čepina, Kneževih Vinograda i Punitovaca, po tri su s područja Bilja, Darde, Drenja i Đurđenovca, po dvije osobe su s područja Antunovca, Belišća, Čeminca, Donje Motičine i Valpova, a po jedna novopozitivna osoba je s područja, Erduta, Feričanaca, Levanjske Varoši, Petrijevaca, Podgorača, Popovca, Semeljaca, Strizivojne, Šodolovaca i Viškovaca.

Na bolničkom liječenju nalaze se 143 osobe koje su oboljele od COVID-19, i to 110 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 35 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 33 pacijenta s tim oboljenjem.

Preminula je jedna osoba koja je bila pozitivna na koronavirus u dobi od 85 godina.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1.844 osoba.

Policijski službenici proveli su 29 provjera osoba u samoizolaciji i utvrdili dva kršenje (u Osijeku i Podgoraču), dok u 87 nadzora ugostiteljskih objekata nisu utvrdili kršenja propisanih mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 50 nadzora provođenja epidemioloških mjera (17 u ugostiteljskim objektima, 10 u prodavaonicama, 5 u trgovačkim centrima, 4 na benzinskim postajama, a ostalo u drugim objektima), a nisu utvrdili nepravilnosti.