SCZ OBŽ – 28.05.

koronavirus
koronavirus

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ u posljednja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 169 uzorak od kojih je 7 bilo pozitivno na koronavirus. Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Osijeka (2), a iz Draža, Erduta, Podgorača, Darde i Đakova dolazi po jedna novopozitivna osoba. Na bolničkom liječenju nalazi se 39 osoba koje su oboljele od COVID-19, i to 29 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 5 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 10 pacijenta s tim oboljenjem. Preminule su dvije osobe pozitivne na koronavirus u dobi od 62 i 67 godina.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalaze 639 osoba.

Policijski službenici proveli su 12 provjera osoba u samoizolaciji i nisu utvrdili su kršenje propisanih mjera. Obavili su i 115 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu također nisu utvrdili kršenja propisanih mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite u posljednja 24 sata obavili su 37 nadzora provođenja epidemioloških mjera (19 u ugostiteljskim objektima, 8 u prodavaonicama, 4 u trgovačkim centrima i 6 nadzora u drugim uslužnim djelatnostima) i nisu utvrdili nepravilnosti.