SCZ OBŽ – 28.04.

koronavirus
koronavirus

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 412 uzoraka od kojih je 100 bilo pozitivno na koronavirus.

Najviše (23) novopozitivnih osoba ima prebivalište na području grada Osijeka, zatim 10 na području Našica, sedam na području Đakova, po četiri su s područja Belog Manastira, Donjeg Miholjca i Valpova, po tri Bilja, Bizovca, Čeminca, Čepina, Đurđenovca, Erduta, Kneževa, Satnice Đakovačke i Viškovaca, po dvije osobe su s područja Antunovca, Belišća, Darde, Donje Motičine i Kneževih Vinograda, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Drenja, Gorjana, Koške, Magadenovca, Podgorača, Punitovaca, Semeljaca, Šodolovaca, Trnave, Viljeva i Vuke.

Na bolničkom liječenju nalazi se 131 osoba koja je oboljela od COVID-19, i to 106 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 35 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 25 pacijenata s tim oboljenjem.

Preminula je jedna osoba koja je bila pozitivna na koronavirus u dobi od 69 godina.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1.465 osoba.

Policijski službenici proveli su 16 provjera osoba u samoizolaciji i 91 nadzor ugostiteljskih objekata, pri čemu nisu utvrdili kršenja propisanih mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 54 nadzora provođenja epidemioloških mjera (29 u ugostiteljskim objektima, 14 u prodavaonicama, po 3 u trgovačkim centrima i uslužnim djelatnostima, 2 na benzinskim postajama te po jedan u prostorijama lutrije, ljekarne i pošte), a nisu utvrdili nepravilnosti.