SCZ OBŽ -26.12.

Na koronavirus za područje naše županije testirano  je 128 uzoraka od kojih je 29 bilo pozitivno. Devet ima prebivalište u Osijeku, sedam u Našicama, tri u Antunovcu,dvije u Belišću i Donjem Miholjcu te po jedna u Belom Manastiru, Valpovu, Čepinu, Dardi, Kneževim Vinogradima i Semeljcima.

Na bolničkom liječenju nalazi se 199 osoba oboljelih od COVID-19, i to 160 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 44 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirana su 39pacijenata s tim oboljenjem.

U zadnja 24 sata u KBC Osijek i OŽB Našice preminulo je devet COVID pozitivnih osoba u dobi od 67 do 90 godina.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se nalazi 3.206 osoba.

Policijski službenici provjerili su poštivanje mjere samoizolacije za 20 osoba,  i utvrdili su jedno kršenje na području Osijeka. Obavili su i 100 nadzora objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera. Tijekom prvog dana kontrole propusnica za kretanje građana izvan županije u kojoj imaju prebivalište, djelatnici Policijske uprave osječko-baranjske na osam nadzornih punktova evidentirali su prolazak 1.101 vozila, odnosno 1.657 osoba i sve su osobe imale valjane propusnice te im je dopušten prolazak.