SCZ OBŽ – 21.04.

U OBŽ novopozitivno 112 osoba, šest preminulo

U Kliničkom bolničkom centru Osijeki Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 470 uzoraka od kojih je 112 bilo pozitivno na koronavirus.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište u 50 naselja Osječko-baranjske županije, a najviše (38) novopozitivnih je s područja grada Osijeka, Zatim 10 iz Čepina, po osam s područja Donjeg Miholjca i Našica,po pet Belog Manastira,Darde i Đakova, četiri iz Đurđenovca, po tri Belišća, Kneževih Vinograda, Trnave i Valpova, po dvije osobe su s područja Draža, Erduta i Punitovaca,a po jedna novopozitivna osoba je s područja Bilja, Bizovca, Čeminca, Koške, Magadenovca, Petlovca, Petrijevaca, Satnica Đakovačke, Semeljaca, Viškovaca i Vuke.

Na bolničkom liječenju nalazi se 121 osoba oboljela od COVID-19, i to 96 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 22 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 25 pacijenata s tim oboljenjem.

Preminulo je šestosoba koje su bile pozitivne na koronavirus u dobi od 60 do 82 godine.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi1.291osoba.

Policijski službenici proveli su 14 provjera osoba u samoizolaciji i utvrdili dva kršenja (u Osijeku i Belom Manastiru), dok u 150nadzora ugostiteljskih objekatanisu utvrdili kršenja.