SCZ OBŽ – 03.05.

Ovog tjedna planira se cijepiti 11.000 osoba

U Kliničkom bolničkom centru Osijeku zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 115 uzoraka od kojih je 23bilo pozitivno na koronavirus.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište napodručjugrada Osijeka (6),po tri su s područjaBelog Manastira i Našica,dvije osobe su s područja Čepina i Podgorača, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Antunovca, Donje Motičine, Donjeg Miholjca, Drenja, Đakova, Koške i Petrijevaca.

Na bolničkom liječenju nalaze se 142 osobe koje su oboljele od COVID-19, i to 114 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 35 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je28pacijenata s tim oboljenjem.

Preminule su dvijeosobe koje subile pozitivne na koronavirus u dobi od 43 i 91 godinu.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi1.621osoba.

Policijski službenici proveli su11 provjera osoba u samoizolaciji i utvrdili jedno kršenje (u Belom Manastiru), dok u 163nadzora ugostiteljskih objekatanisu utvrdili kršenja propisanih mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su178nadzora provođenja epidemioloških mjera (126u ugostiteljskim objektima, 18u prodavaonicama, po5 u trgovačkim centrima, pekarnicama i tržnicama, po 4 u javnom prijevozu, uslužnim djelatnostima i na sportskim događajima, a ostalo u drugim objektima), anisu utvrdili nepravilnosti.

Danas (3. svibnja 2021. godine) održana je sjednica Stožera civilne zaštite OBŽ na kojoj je razmatrana aktualna epidemiološka situacija. Između ostalog, rečeno je da je tijekom prošlog tjedna cijepljeno 3.275 osoba, a ovog tjedna na 11 posebno organiziranih punktova te kod obiteljskih liječnika planira se cijepiti ukupno 11.000 osoba.