Šašlin u Lokalu


Tri velike investicije obilježit će ovu godinu u Općini Draž. Prva je završetak vodovodne mreže u svim mjestima, otvaranje luke u Batini i realizacija velikog projekta uređenja Batine.  Rekao je to u emisiji Lokal načelnik Općine Draž Stipan Šašlin.
Do sada je vodu dobilo 684 kućanstava u Duboševici, Topolju i Batini, a ostaje Gajić Draž i Podolje , gdje kreću radovi do kraja ožujka. Ipak otvaranje luke obilježit će ovu godinu, a prvi kruzer pristaje u srijedu.
{mp3}saslinlokal{/mp3} Tada će svečano biti otvorena luka i uskoro počinje edukacije o načinu prezentacije i prodaje lokalnih proizvoda. Projekt uređenja Batine ”Dunavski pogled” vrijedan je preko 8 milijuna kuna, u tijeku je odabir izvođača nakon završenog natječaja i očekuje se da do jeseni projekt bude završen.
{mp3}batinasaslin{/mp3}
Uskoro se očekuje otvaranje ugo objekta kod Spomenika pobjede u Batini. Završen je i projekt Hrvatskih i Mađarskih voda, gradnje asfaltirane biciklističke staze uz Dunav od grada Mohača do Draža.  U punoj funkciji će biti kada Hrvatska uđe u Šengen i kada nestane granice između dvije države.