Saborski zastupnik Kajtazi u Baranji

Saborski zastupnik romske nacionalne manjine Veljko Kajtazi sa svojim suradnicima posjetio je jučer Torjance gdje se informirao o problematici opskrbe vodom, a zatim je uz dogradonačelnika Belog Manastira Marka Bogatića, predsjednika županijskog Vijeća romske nacionalne manjine Branka Petrovića i predsjednika Udruge baranjskih Roma Stevana Mihajlovića, sudjelovao na javnoj tribini u Belom Manastiru.

Tribinu je organizirala Udruga Baranjskih roma, a posjet saborskog zastupnika popratila su tek četiri člana nedavno izabranoga Vijeća romske nacionalne manjine Grada Belog Manastira. Veljko Kajtazi na tribini je govorio o svom radu u protekle gotovo 4 godine po pitanju obrazovanja, zdravstva, zapošljavanja i legalizacije..

{mp3}kajtazi{/mp3}

Zastupniku Kajtaziju mandat u saboru traje još svega dvadesetak dana. Tribina je prošla uglavnom u predizbornom tonu, a okupljeni pripadnici romske nacionalne manjine izrazili su nezadovoljstvo svojom socijalnom situacijom, nemogućnosti zapošljavanja zbog još uvijek prisutne diskriminacije, kao i političkoj razjedinjenosti Roma i nejednakog odnosa od strane pojedinaca kojima je dano pravo odlučivanja unutar lokalne romske zajednice