Ruske radionice u Grabovcu

Program “Rusija u Baranji”, podsjećamo, plod je višegodišnjih aktivnosti i nastavak istoimenog prošlogodišnjeg projekta Baranjsko-ruskog društva prijateljstva kojim ono nastavlja svoj rad na popularizaciji ruskog jezika i zbližavanju kultura. 

Program je prepoznalo i podržalo Ministarstvo vanjskih i europskih poslova pod čijim će se pokroviteljstvom i financijskom potporom provoditi i tijekom 2016. godine.

U sklopu programskih aktivnosti, a pod vodstvom profesorice ruskog jezika Ana Marije Papež, u petak 1. travnja je održana ruska radionica u OŠ Kneževi Vinogradi, Područnoj školi Grabovac. Učenici od 1. do 4.razreda s nestrpljenjem su dočekali novu priliku družiti se s ruskim jezikom.  Prva dva školska sata bila su posvećena upoznavanju s ruskim jezikom i kulturom, kroz niz  raznovrsnih aktivnosti.

Tema vodilja radionice ovoga je puta bila ruska narodna bajka “Kolačić”.  Čitalo se, pjevalo, plesalo, govorilo na ruskom, jelo i pilo..  Podsjetili su se, a najmlađi po prvi puta upoznali i naučili što je draž čaja iz samovara, kakvu tajnu čuva matrjoška, i koliko je slastan zalogaj komadić kruha umočen u sol..

Nove radionice u OŠ Kneževi Vinogradi održat će se u Kneževim Vinogradima 19. i 21. travnja 2016.