Prvi kolegij OBŽ

U cilju ubrzanja i povećanja efikasnosti rada županijskih službi župan Ivan Anušić uvodi redovite tjedne sastanke s pročelnicima i ostalim čelnicima upravnih tijela Osječko-baranjske županije.

Tako je 4. srpnja 2017. godine održan prvi takav sastanak. Između ostalih točaka dnevnog reda, na prijedlog nadležnog povjerenstva župan je donio odluke iz područja poticanja izvrsnosti. Naime, u Proračunu Osječko-baranjske županije za poticanje izvrsnosti tijekom 2017. godine predviđeno je ukupno 300.000 kuna, a do sada je utrošeno 36.450 kuna.

Odlukom župana Ivana Anušića danas je odobreno dodatnih 18.200 kuna, što je raspodijeljeno za potrebe Dominika Krčelića, učenika iz Sarvaša, za sufinanciranje kupnje glazbenog instrumenta neophodnog za daljnje usavršavanje i razvoj darovitosti, zatim Andrianu Kupanovac iz Podravske Moslavine za kupnju prijenosnog računala potrebnog za daljnje usavršavanje u struci, Ekonomsku i upravnu školu Osijek za pokriće troškova međunarodnog natjecanja „Festival pameti“ te Zajednicu tehničke kulture Osječko-baranjske županije za sufinanciranje 1. Ljetnog kampa tehnike u Orahovici namijenjenog nadarenim i izvrsnim učenicima.