Državno prvenstvo u kuhanju fiša

U povodu nadolazećeg  Prvenstva Hrvatske u kuhanju fiš paprikaša u Belom Manastiru koje će se održati u epidemiološki prilagođenom izdanju u subotu, 5. rujna 2020, održana je konferencija za medije.

 

Govorili su Ivana Jurić, direktorica TZ Osječko – baranjske županije,Matej Perkušić, direktor TZ Baranje, dogradonačelnica Ivana Bandov – Paulić i direktorica TZ Bolje Renata Forjan. Bilo je riječi o dvije nadolazeće manifestacije Prvenstva Hrvatske u kuhanju fiša i Ribarskih dana u Kopačevu od 11. do 13. rujna. Svi su naglasili posebne epidemiološke mjere, koje će dovesti do znatno manjeg broja posjetitelja.

Ove godine održat ćemo samo državno prvenstvo s 25 najboljih kuhara iz Slavonije i Baranje. Nažalost, neće biti naše tradicionalne najveće fišijade s tristotinjak kotlića i par tisuća gostiju. Jednostavno, okolnosti su takve,  istaknuo je direktor Turističke zajednice Baranje Matej Perkušić.

 

{mp3}2020/Matej fiš{/mp3}


Partner ovogodišnjem izdanju je Hrvatska gospodarska komora koja kroz projekt: „Riba Hrvatske – Jedi što vrijedi” promovira održivo ribarstvo, zdrav život i veću potrošnju hrvatske ribe u prehrani.
Partneri smo u projektu koji se financira kroz Europski fond za ribarstvo i pomorstvo Europske komisije. Najčešće kada pričamo o ribama na nacionalnoj razini riječ je o morskoj ribi, a upravo ovakvim manifestacijama i projektima stavljamo naglasak i na riječnu ribu, naglasila je direktorica Turističke zajednice Osječko-baranjske županije Ivana Jurić.
Tjedan dana nakon fišijade, održava se i druga značajna baranjska manifestacija – Ribarski dani u Kopačevu koji će također proći uz posebne mjere
22. Ribarski dani proteći će uz smanjen broj izlagača, izvođača i posjetitelja. Upisivanje na ulazu uz poštivanje svih ostalih epidemioloških bit će obavezno i svi ćemo se morati prilagoditi, rekla je direktorica Turističke zajednice općine Bilje Renata Forjan.

 

https://web.facebook.com/radiobaranja/posts/1510981919089755