Otvorenje bazena – pun pogodak

Posjet bazenima u Belom Manastiru je neočekivano velik, a upornost gradske uprave da bar nakratko otvori bazene pokazao se kao pun pogodak, jer dominiraju ljepotom i funkcionalnošću.

Samo za prvi vikend bazene je posjetilo više od 2000 posjetitelja, što sasvim dovoljno govori koliko  su Belomanastircima i Baranjcima nedostajali. U to su se uvjerili i gradonačelnik Tomislav Rob, u društvu ravnatelja SAFU-a Tomislava Petrica, župana Ivana Anušića, članova Gradskog vijeća i baranjskih načelnika. Gradski bazeni su dio projekta Gradski sportski park koji sufinancira Europska unija što nam je uštedilo skoro 17 milijuna kuna, kada se gradnja bazena ne mora financirati iz gradskog proračuna, rekao je Rob.
Svoj prilog od milijun kuna dala je i Osječko baranjska županija iz potpora za ulaganja u komunalnu, društvenu i povezanu infrastrukturu za podizanje kvalitete života stanovnika na području Osječko-baranjske županije. Podsjetimo, bazeni u Belom Manastiru nisu radili četiri godine. Otvoreni su tek pretkraj ovogodišnje kupališne sezone, a bilo je podosta kuloarskih nagađanja zašto se kasni s otvaranjem. No činjenica je da se problem godinama gurao pod tepih, a kada je došao red na gradnju bazena, sagrađeni su za nepunih godinu dana, čak i prije planiranog roka.