Protiv 36-godišnjeg Baranjca slijedi kaznena prijava

Temeljem naloga Županijskog suda u Osijeku obavljena je pretraga doma i drugih prostorija na području Baranje, kojim se koristi 36-godišnjak.

Tijekom pretrage je pronađeno i uz potvrdu oduzeto kućište motora protugradne rakete bez eksplozivnog punjenja, metalna košuljica protupješačke rasprskavajuće mine bez upaljača i eksplozivnog punjenja i 267 vojnog streljiva.

Protiv 36-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

PODSJEĆAMO: AKCIJA DRAGOVOLJNE PREDAJE ORUŽJA I MINSKO-EKSPOLZIVNIH SREDSTAVA JE I DALJE NA SNAZI

Tijekom 2022. godine policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu Regionalne protueksplozijske jedinice Osijek na području PU osječko-baranjske zabilježili su 87 slučajeva dragovoljne predaje oružja i minsko-eksplozivnih tvari i 74 slučaja intervencija kada su kod građana pronađena eksplozivna sredstva.

Tom prilikom preuzeto je ukupno 22838 komada raznog streljiva, od kojih je dragovoljno predan 10591 metak.

Na intervencijama je preuzeto ili uništeno na mjestu pronalaska 13 topničkih projektila velikog kalibra, 59 protupješačkih i protuoklopnih mina, 197 raznih ručnih bombi, od čega je 116 bombi preuzeto u dragovoljnoj predaji.

Također je od građana izuzeto devet kilograma eksploziva, od čega je pet kilograma dragovoljno predano.

Na intervencijama je izuzet 71 komad inicijalnih sredstava, deset minobacačkih granata, 18 tromblonskih mina i 89 komada ostalih minsko-eksplozivnih sredstava.

O akciji ”Manje oružja, manje tragedija” više možete pročitati ovdje:
https://policija.gov.hr/prevencija/preventivni-projekti/manje-oruzja-manje-tragedija/115