Proslavljen Dan MO Sarvaš

Polaganjem vijenaca ispred spomen obilježja, a potom i svečanom sjednicom Općinskog vijeća, proslavljen je Dan MO Sarvaš. Svečanosti su uz predsjednicu Vijeća MO Ivanu Davidović nazočili zamjenik župana Josip Miletić te zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Dragan Vulin uz pročelnike i direktore gradskih odjela i tvrtki.

Najvažniji projekt u Sarvašu svakako je rekonstrukcija državne ceste 213 zbog čega je naselje u proteklih godinu dana veliko gradilište, istaknula je Ivana Davidović, a po njegovu završetku mještani će dobiti prošireni kolnik i uređene pješačke i biciklističke staze.

Vrijednost radova je oko 200 milijuna kuna, a obuhvat je sve do Aljmaša, međutim cesta kroz Sarvaš prolazi u dužini oko 2 kilometra. Nakon što završe radovi konačno ćemo dobiti kvalitetnu i sigurnu prometnicu kroz naše naselje. Ove godine, u suradnji s Gradom Osijekom planiramo uložiti 200.000 kuna u rekonstrukciju ulice Vjekoslava Celestina, pri čemu će Grad izdvojiti 400.000 kuna, a planiramo i obnovu nogostupa u Ulici Lovre Matačića – kazala je Davidović.

Proračun Mjesnog odbora Sarvaš ove je godine povećan s 277.000 kuna na 300.300,00 kuna, a povećani su i proračuni ostalih mjesnih odbora i gradskih četvrti, naglasio je zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin i dodao da je svakako najvažniji projekt trenutno rekonstrukcija državne ceste.

U ovoj glavnoj, Osječkoj ulici, bit će sve novo “od ograde do ograde”, dakle novi nogostupi, zacjevljenje oborinskih kanala, biciklistička staza za sjeverne strane, te proširen kolnik. S relativno novom školom, vrtićem, pa i zbog blizine Industrijske zone Nemetin koja će uskoro ponuditi novi broj radnih mjesta, Sarvaš će svakako postati još poželjnije mjesto za život,”, istaknuo je Vulin.

Uz partnerski odnos mjesne, gradske, županijske i državne razine moguće je realizirati velike, kapitalne projekte i znatno poboljšati uvjete života u različitim sredinama, kazao je zamjenik župana Josip Miletić.

Lijepo je vidjeti inicijativu s najniže, mjesne razine prema Gradu i Županiji, a koje urode plodom. Vidljiv je istinski napredak naselja koji će sigurno biti još veći u godinama koje dolaze – zaključio je Miletić.