Pronađen kradljivac automobila

 

 

 

Podaci Policijske uprave Osječko baranjske pokazali su kako postoji sumnja da je 58-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo utaje poreza ili carine i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

 

Počinitelj je u vremenu od 01. kolovoza 2015. godine do 29. veljače 2016. godine kao odgovorna osoba trgovačkog društva na području Baranje nezakonito vodio propisane knjige te na taj način nije obračunao i prijavio PDV u iznosu od oko 8 milijuna kuna za koji je oštetio Ministarstvo financija Republike Hrvatske.

 

Nadalje, provedeno kriminalističko istraživanje pokazalo je kako postoji sumnja da je 47-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari. Počinitelj je 18. ožujka u večernjim satima u Belom Manastiru u Dunavskoj ulici ukrao osobni automobil koji je bio parkiran ispred obiteljske kuće s ključem u kontakt bravi. Policijski službenici su 19. ožujka u jutarnjim satima na državnoj cesti D7 pronašli osobni automobil u kojem je spavao počinitelj. Automobil je vraćen 65-godišnjaku, a protiv počinitelja će biti podnešena kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu.